Quantcast
Channel: Rechemare in Service – 0-100.ro
Viewing all 54 articles
Browse latest View live

76 Nissan Micra comercializate in Romania, rechemate in service din cauza airbag-ului pentru sofer

$
0
0

Interior Nissan Micra (sursa - Nissan)
Interior Nissan Micra (sursa - Nissan)

Un numar de 76 automobile Nissan Micra comercializate in Romania sunt rechemate in service din cauza airbag-ului pentru sofer. Din cauza asamblarii incorecte a capsei pirotehnice a airbag-ului, in cazul detonarii, fluxul de gaze poate fi blocat, rezultand o crestere a presiunii in capsa pirotehnica si o posibila fisurare sau fragmentare a acesteia, a anuntat Nissan Romania.

Timpul necesar pentru verificarea si eventuala inlocuire a airbag-ului este de aproximativ 50 de minute.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de recall, repararea masinii este gratuita.

Pana acum, in 2015, alte rechemari in service, in Romania, au fost facute de Mercedes-Benz, Renault, Opel si Volkswagen. AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.


Aproape 500 Nissan Qashqai din Romania, rechemate in service din cauza unei bucsi a volanului

$
0
0

Sigla Nissan (sursa - 0-100.ro)
Sigla Nissan (sursa - 0-100.ro)

Un numar de 494 unitati Nissan Qashqai comercializate in Romania sunt rechemate in service din cauza unei bucsi de la volan, care se poate fisura si slabi, avand drept consecinta pierderea directiei.

“Din cauza unui control insuficient al furnizorului a turnare, atunci cand apare o forta de forfecare mare la bucsa volanului, aceasta se poate fisura si slabi. In aceste conditii, atunci cand volanului ii este aplicata o forta mai mare decat cea aplicata in conditii normale de utilizare, bucsa acestuia se poate desprinde de coloana de directie si poate duce la pierderea directiei”, a anuntat Nissan Romania.

Verificarea si reparatia dureaza 10-20 de minute, in functie de rezultatul controlului. Armatura de la volan va fi verificata, iar daca se constata necesar se va inlocui volanul.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de recall, costurile reparatiei vor fi suportate de fabricant.

Pana acum, in 2015, alte rechemari in service, in Romania, au fost facute de Renault, Mercedes-Benz, Opel si Volkswagen. AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Audi recheama in service 30 masini din Romania, din cauza unor scurgeri de benzina la motor

$
0
0

Audi 3.0 TFSI (sursa - Audi)
Audi 3.0 TFSI (sursa - Audi)

Audi recheama in service 30 de automobile A4, A5, Q5, A6, Q7 si A8, toate echipate cu motoare pe benzina de 3 litri (3.0 TFSI), deoarece exista posibilitatea ca, din cauza unei neetanseitati a sistemului de injectie, clientul sa simta in interiorul autovehiculului miros de combustibil ce provine din compartimentul motor. Masini afectate de recall sunt produse in intervalul aprilie 2011-aprilie 2012.

Reparatia consta in inlocuirea anumitor componente ale sistemului de injectie de combustibil, cum ar fi, de exemplu, rampa de distributie a combustibilului si garniturile aferente. Vizita in service dureaza aproximativ cinci ore, potrivit oficialilor Audi.

Ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, reparatia se face pe cheltuiala fabricantului.

Pana acum, in 2015, alte rechemari in service, in Romania, au fost facute de Nissan, Renault, Mercedes-Benz, Opel si Volkswagen. AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Honda recheama in service 140 de masini din Romania, din cauza airbag-urilor. Automobilele au peste 10 ani vechime

$
0
0

Logo Honda (sursa - Honda)
Logo Honda (sursa - Honda)

Honda recheama in service, din cauza airbag-urilor, 140 de automobile comercializate in Romania. Este vorba despre modele Honda Accord, Honda Accord Tourer si Honda CR-V produse in anii 2003 si 2004, in Japonia si Marea Britanie.

“La anumite vehicule, in interiorul modulului de umflare a airbag-ului din partea pasagerului, se poate produce o presiune interne excesiva. Daca un airbag cu aceasta problema se declanseaza, presiunea interna prea mare a modulului de umflare poate cauza o rupere in momentul umflarii. In cazul ruperii modulului de umflare, particule de metal ar putea sari in interior, in zona pasagerului din fata, fapt ce ar putea cauza diverse prejudicii ocupantilor din fata”, mentioneaza Honda, in descrierea defectului.

La aceasta situatie s-a ajuns deoarece, in anumite conditii de fabricatie, modulul de umflare al airbagului pasagerului din fata a fost fabricat cu o presiune de incarcare prea mica. La acea data sistemul de declansare automata nu a fost activat intr-un mod corespunzator si piesele gresite au fost trecute incorect in procesul de asamblare. In plus, in fabrica unde au fost create modulele de umflare, din cauza unor conditii gresite de depozitare, acestea au atras umezeala.

Daca densitatea gazului din modulul de umflare a fost mai mica si modulul de umflare a atras umezeala, suprafata modulului a crescut si, implicit, presiunea de ardere a crescut. Cand acest airbag se declanseaza presiunea din modulul de umflare creste excesiv si poate rezulta ruperea carcasei modulului de umflare, explica Honda.

Din Romania sunt vizate de aceasta rechemare in service 140 de automobile, in total. Este vorba despre 90 exemplare Honda Accord, 2 unitati Honda Accord Tourer si 48 SUV-uri Honda CR-V.

Costul reparatiei va fi suportat de fabricant, iar remedierea defectului consta in inlocuirea modulului cu probleme, actiune care dureaza o ora.

Pana acum, in 2015, alte rechemari in service, in Romania, au fost facute de Nissan, Renault, Mercedes-Benz, Opel si Volkswagen. AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Masini Opel Insignia Sports Tourer si Opel Mokka din Romania, rechemate in service din cauza hayonului, respectiv a centurilor de siguranta

$
0
0

Logo Opel (sursa - 0-100.ro)
Logo Opel (sursa - 0-100.ro)

Un numar de 237 automobile Opel Insignia Sports Tourer (break) din Romania, fabricate intre 2009 si 2015, sunt rechemate in service din cauza unor posibile defectiuni la hayonul cu actionare electrica. Totodata, 68 de unitati Opel Mokka sunt rechemate in service din cauza centurilor de siguranta.

“Din cauza unei pierderi treptate de gaz din amortizorul de portbagaj stanga, hayonul poate sa coboare brusc dupa ce a fost ridicat intr-un mod normal, putand cauza vatamari persoanelor aflate in zona de actionare a hayonului. Piesele necesare reparatiei vor fi disponibile incepand din august 2015, asfel ca pana la aceasta data clientii sunt informati sa urmareasca hayonul cand il deschid si sa se asigure ca a ramas fixat in pozitia deschis, inainte ca cineva sa se pozitioneze in zona de actionare a hayonului”, precizeaza producatorul auto german.

In cazul modelului Mokka, este posibil ca sistemul de pretensionare al componentei de bazin a centurii de siguranta frontale sa nu functioneze asa cum a fost conceputa. In mod normal, sistemul de pretensionare strange banda inferioara a centurii si o blocheaza, insa in cazul celor 68 de unitati Mokka exista riscul ca, dupa ce pretensionatorul trage centura, aceasta sa nu fie si blocata. Astfel, se pierde fenomenul de pretensionare asupra bazinului.

Piesele necesare reparatiei vor fi disponibile din noiembrie 2015, astfel ca pana la aceasta data clientii sunt rugati sa fixeze intotdeauna centurile de siguranta, aceasta fiind cea mai importanta actiune privind siguranta pasagerilor. De asemenea, clientii sunt informati ca centurile de siguranta cu prindere in trei puncte functioneaza asa cum au fost concepute, iar mecanismul de pretensionare al centurii de bazin reprezinta o parte secundara a sistemului.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, remedierea defectiunilor este gratuita.

Pana acum, in 2015, alte rechemari in service, in Romania, au fost facute de Honda, Nissan, Renault, Mercedes-Benz, Opel si Volkswagen. AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Peste 2.000 de Renault Clio IV din Romania sunt rechemate in service din cauza franelor

$
0
0

Renault Clio IV (sursa - 0-100.ro)
Renault Clio IV (sursa - 0-100.ro)

Renault a identificat la 2.018 masini Clio IV din Romania o posibila deteriorare a conductei/conductelor flexibile de frana pentru rotile din fata, fapt care poate conduce la diminuarea eficacitatii sistemului de franare al masinii. Din acest motiv toate aceste automobile sunt rechemate in service.

Proprietarii sau utilizatorii masinilor vizate de aceasta campanie de rechemare in service vor petrece 20 de minute la atelier daca este vorba despre o verificare simpla sau aproximativ doua ore in cazul in care este necesara inlocuirea unor piese.

Actiunea de rechemare consta in verificarea pozitionarii pasajelor de la rotile din fata si inlocuirea conductei/conductelor flexibile de frana si a pasajului/pasajelor de roata, in caz de pozitionare incorecta.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, remedierea defectiunilor este gratuita.

Pana acum, in 2015, alte rechemari in service, in Romania, au fost facute de Nissan, Opel, Honda, Mercedes-Benz, Opel si Volkswagen. AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Aproape 1.000 de masini Toyota din Romania sunt rechemate in service din cauza airbag-urilor Takata

$
0
0

Interior Toyota RAV4 2009 (sursa - Toyota)
Interior Toyota RAV4 2009 (sursa - Toyota)

Un total de 947 automobile Toyota Yaris, Toyota RAV4 si Toyota Hilux comercializate in Romania sunt rechemate in service din cauza unor posibile probleme cu airbag-urile produse de furnizorul japonez Takata. Masinile sunt fabricate in tari precum Japonia, Franta si Africa de Sud.

“Masinile vizate de aceasta campanie sunt echipate cu airbag sofer cu o singura treapta de declansare. Toyota considera ca in interiorul capselor pirotehnice ale airbag-urilor, de-a lungul timpului, poate sa patrunda umiditate. Din aceasta cauza, in timpul unui accident si cand se declanseaza capsa pirotehnica, acestea pot deveni predispuse la spargere. Spargerea capsei pirotehnice poate elibera fragmente metalice care pot lovi si rani pasagerii masinii”, a anuntat Toyota.

Inlocuirea capsei pirotehnice dureaza mai putin de o ora, iar reparatia este gratuita.

Aceasta campanie de rechemare in service face parte din “seria Takata”, fiind cunoscut faptul ca firma japoneza a produs milioane de airbag-uri cu defecte la capsele pirotehnice. Problema a fost pusa pe seama extinderii prea rapide a companiei si a neglijarii standardelor de calitate.

Pana acum, in 2015, alte rechemari in service, in Romania, au fost facute de Renault, Nissan, Opel, Honda, Mercedes-Benz, Opel si Volkswagen. AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Mitsubishi recheama modele Outlander si Lancer vandute in Romania, din cauza unor defectiuni electrice

$
0
0

(sursa - Mitsubishi)
(sursa - Mitsubishi)

Automobile Mitsubishi Outlander si Mitsubishi Lancer vandute in Romania sunt rechemate in service deoarece un proces impropriu de fabricatie in interiorul unitatii electronice de control ETACS poate creste, in timp, rezistenta interna a circuitelor de control ale stergatoarelor de parbriz si ale luminilor de drum.

Ca rezultat al cresterii rezistentei electrice pot aparea fluctuatii ale tensiunii electrice in interiorul ETACS ce pot cauza defectarea acestuia. Acest lucru poate duce la functionarea incorecta a stergatoarelor si/sau luminilor.

Pe cale de consecinta, Mitsubishi a decis sa verifice unitatea ETACS si, daca este cazul, sa o inlocuiasca cu una imbunatatita.

Operatiunea de verificare si, eventual, inlocuire a unitatii ETACS dureaza cel mult o ora.

De aceasta rechemare in service sunt vizate 135 automobile Mitsubishi Outlander si 259 unitati Mitsubishi Lancer.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, remedierea defectiunilor este gratuita.

Pana acum, in 2015, alte rechemari in service, in Romania, au fost facute de Toyota, Renault, Nissan, Opel, Honda, Mercedes-Benz, Opel si Volkswagen. AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.


Noul Volvo XC90, rechemat in service din cauza airbag-urilor

$
0
0

Volvo XC90 (sursa - 0-100.ro)
Volvo XC90 (sursa - 0-100.ro)

SUV-uri Volvo XC90 din noua generatie sunt rechemate in service din cauza unor probleme cu airbag-urile tip cortina pentru al treilea rand de scaune, la versiunile cu sapte locuri. Sunt vizate 17 masini livrate in Romania. De asemenea, 4 exemplare sunt rechemate deoarece Sistemul de Retinere Suplimentar (SRS) poate avea cablajele asamblate incorect la scaunele din fata, fapt care le deterioreaza izolatia, a anuntat importatorul.

Daca verificarea modului de lucru al airbag-urilor tip cortina nu poate fi verificata, in cazul sistemul SRS se va aprinde in bord martorul specific pentru defectarea sistemului. Atata timp cat martorul nu este aprins, masina se va comporta asa cum a fost proiectata. Oricum, pentru a preveni orice probleme, clientii acestui model sunt invitati la service pentru verificare.

Masinile vizate de aceasta campanie de rechemare au seriile VIN urmatoare:

  • YV1LCA4BCG1005238
  • YV1LFA4BCG1002942
  • YV1LFA4BCG1005007
  • YV1LFA4BCG1005629

SUV-urile vizate de campania de rechemare privind airbag-urile cortina au urmatoarele serii VIN:

  • YV1LFA2BCG1005029
  • YV1LFA4BCG1002942
  • YV1LFA4BCG1003059
  • YV1LFA4BCG1005007
  • YV1LFA4BCG1005026
  • YV1LFA4BCG1005629
  • YV1LFA4BCG1005825
  • YV1LFA4BCG1012423
  • YV1LFA4BCG1012606
  • YV1LFA4BCG1013376
  • YV1LFA4BCG1013424
  • YV1LFA4BCG1013744
  • YV1LFA4BCG1015156
  • YV1LFA4BCG1016006
  • YV1LFA4BCG1017769
  • YV1LFA4BCG1018328
  • YV1LFA4BCG1018331

Pana acum, in 2015, alte rechemari in service, in Romania, au fost facute de Mitsubishi, Toyota, Renault, Nissan, Opel, Honda, Mercedes-Benz, Opel si Volkswagen. AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Nissan recheama in service Juke, Micra si Note din Romania din cauza butonul de pornire a motorului

$
0
0

Buton Start/Stop Nissan Note (sursa - 0-100.ro)
Buton Start/Stop Nissan Note (sursa - 0-100.ro)

Nissan a identificat o posibila problema la unele modele care au cheie inteligenta si buton de pornire pentru motor (in loc de cheie clasica), in sensul ca acesta poate ramane blocat in pozitia „apasat”. Din acest motiv 58 de automobile Juke, Micra si Note din Romania sunt rechemate in service.

„In situatii foarte rare, la pornirea motorului, butonul pentru pornirea acestuia poate ramane apasat fara ca acesta sa mai revina in pozitia initiala. Daca se continua utilizarea vehiculului in aceste conditii, se poate activa functia de oprire de urgenta a motorului, provocand oprirea motorului fara interventia soferului”, a anuntat Nissan.

Durata de reparatie a butonului dureaza circa o jumatate de ora. In Romania sunt vizate de acest recall 58 de automobile Juke, Micra si Note.

Pana acum, in 2015, alte rechemari in service, in Romania, au fost facute de Volvo, Mitsubishi, Toyota, Renault, Opel, Honda, Mercedes-Benz, Opel si Volkswagen. AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Volkswagen Caddy, rechemat in service pentru ca poate porni cand folosesti telecomanda de inchidere centralizata

$
0
0

Noul Volkswagen Caddy (sursa - Volkswagen)
Noul Volkswagen Caddy (sursa - Volkswagen)

Un total de 260 de autovehicule Volkswagen Caddy din Romania sunt rechemate in service deoarece motorul acestora poate porni la actionarea telecomenzii pentru inchidere centralizata, fapt care poate genera situatii periculoase daca transmisia este lasata intr-o treapta de viteza si nu pe liber.

“La autovehiculele Caddy cu transmisie manuala si fara instalatie Start/Stop dintr-un anumit interval de fabricatie exista posibilitatea ca imbinarea cu surub la masa din zona pragului de pe partea stanga a autovehiculului sa nu fi fost efectuata in mod corespunzator. Pot sa apara diferite inregistrari de defect legate de sistemul electric. In cazul cel mai nefavorabil, la actionarea telecomenzii motorul poate sa porneasca automat, ceea ce duce la deplasarea autovehiculului daca este cuplata o treapta de viteza. Pericol de accident”, a anuntat Volkswagen.

Reparatia dureaza circa 30 de minute si presupune verificarea si, dupa caz, se corecteaza momentul de strangere a imbinarii cu surub la masa.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Mercedes-Benz face recall pentru ca centurile din fata au fost montate invers, iar servodirectia n-are suficienta memorie RAM

$
0
0

Mercedes-Benz Clasa S (sursa - Mercedes-Benz)
Mercedes-Benz Clasa S (sursa - Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz a initiat la inceputul acestui an, in Romania, trei campanii de rechemare in service pentru mai multe modele. Problemele tin de faptul ca centurile din fata au fost inversate, servodirectia n-are suficienta memorie RAM, iar conductele de inalta presiune pentru carburant se pot fisura.

Rechemarea pentru centurile de siguranta vizeaza modelul Mercedes-Benz Clasa S, mai precis 38 de masini.

“In anumite cazuri este posibil ca centurile de siguranta din fata sa fi fost inversate in timpul instalarii. In acest caz, comportamentul de blocare a centurilor de siguranta s-ar modifica si s-ar activa dispozitivul de rulare a centurii de pe partea gresita in cazul unui accident”, a anuntat Mercedes-Benz.

In ceea ce priveste problemele cu memoria RAM a servodirectiei, sunt vizate 19 automobile Mercedes-Benz Clasa C.

“Este posibil sa nu fie suficienta memorie logica a software-ului servodirectiei electrice. In cazuri rare acest lucru ar putea duce la dezactivarea asistentei servodirectiei electrice. Vehiculul poate fi in continuare manevrabil, dar este nevoie de o forta mai mare de virare”, noteaza Mercedes-Benz.

In fine, 9 exemplare din modelele Mercedes-Benz CLA, Mercedes-Benz GLA, Mercedes-Benz Clasa A, Mercedes-Benz Clasa B, Mercedes-Benz SLK, Mercedes-Benz Clasa C, Mercedes-Benz Clasa E si Mercedes-Benz CLS sunt rechemate in service deoarece este posibil ca, in unele cazuri, conductele de carburant de inalta presiune sa fi fost produse in afara specificatiilor producatorului.

“In timpul operarii pot aparea crapaturi in conductele de inalta presiune si, drept urmare, se poate pierde combustibil. Pierderea de combustibil in prezenta unei surse de aprindere poate duce la un incendiu”, spune Mercedes-Benz.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Rechemare in service inedita: Jeep vrea sa repare voluntar inclusiv masini mai vechi de 20 de ani

$
0
0

(sursa - Jeep)
(sursa - Jeep)

Jeep a demarat o ampla campanie de rechemare in service pentru masini comercializate in Romania, problemele fiind diverse: contact, scurgeri de combustibil, un “arc obosit”, transmisie. Partea inedita este ca Jeep recheama inclusiv masini produse in 1993. Unele dintre aceste probleme afecteaza si unele modele Chrysler.

Una dintre probleme tine de contact, in SUA avand deja loc rechemari in service masive, si nu doar la Jeep.

“Este posibil ca in anumite cazuri modulul electronic de pornire (WIN) al autovehiculului sa se blocheze intre pozitia START si pozitia RUN in timpul condusului, ceea ce poate conduce la o schimbare accidentala a pozitiei contactului in pozitia OFF sau ACCESORY, schimbare generata de arcul de readucere. Acest lucru poate conduce la pierderea anumitor functiuni electrice si/sau pierderea de putere a motorului, a asistentei servodirectiei si a asistentei servofrana. Pierderea oricarei dintre aceste caracteristici ar putea creste riscul de accident”, a anuntat Jeep.

Aceasta rechemare vizeaza 192 de masini – Jeep Grand Cherokee model 2008 si Chrysler 300 model 2008. Numarul defalcat pe modele nu a fost anuntat.

Reparatia dureaza circa 2 ore si consta in inlocuirea modulului electronic de pornire (WIN) si cheia electronica (FOBIK).

Pentru 315 Jeep Grand Cherokee 2005-2007 reparatia acestei probleme consta doar in inlocuirea contactului (acestea neavand cheie inteligenta).

O alta actiune vizeaza scurgerile de combustibil, dupa cum urmeaza.

Un total de 105 masini Jeep Grand Cherokee vandute in Romania, model 1993-1998, sunt rechemate in service deoarece este posibil ca, in anumite cazuri, structura partii din spate a autovehiculului sa permita scurgeri de combustibil in timpul unor coliziuni la viteze mici. Scurgerile de combustibil in prezenta unei surse de aprindere pot conduce la un incendiu.

In acest caz reparatia dureaza circa o ora si consta in verificarea si/sau inlocuirea carligului de remorcare (pentru masinile care au asa ceva) sau instalarea unei traverse suplimentare (pentru masinile fara carlig de remorcare).

De aceasta rechemare sunt vizate si 5 exemplare Jeep Liberty din Romania, model 2002-2007.

Mergand mai departe, un alt motiv pentru a rechema masinile Jeep in service este transmisia finala.

“Este posibil ca, in anumite cazuri, software-ul Modulului Control Transmisie Finala (FDCM) sa cauzeze aprinderea martorului de avertizare Service 4×4 si imposibilitatea de a comuda modul 4WD din pozitia curenta in alta pozitie”, spune Jeep. Reparatia consta in actualizarea software-ului si vizeaza 962 masini Jeep Grand Cherokee din Romania, model 2005-2010.

Pentru 464 masini Jeep Grand Cherokee model 2005-2010 software-ul-problema poate cauza si schimbarea pozitiei cutiei de transfer in mod Neutru, fara actionarea soferului. In aceste conditii masina s-ar putea deplasa singura cand este parcata, spre exemplu, motiv pentru care aceste 464 masini fac obiectul unei campanii recall distincte.

In fine, 11 masini Jeep Wrangler model 2006 sunt rechemate in service din cauza unui “arc obosit”, spune producatorul.

“Este posibil ca, in anumite cazuri, senzorul pozitie ambreiaj de pe vehicul sa contina un arc de revenire obosit care poate permite soferului sa actioneze demarorul fara ca pedala de ambreiaj sa fie actionata. Actionarea demarorului cu selectorul transmisiei aflat intr-o treapta de viteza poate conduce la o deplasare accidentala a autovehiculului si poate cauza un impact fara o atentionare prealabila”, noteaza Jeep.

Reparatia consta in inlocuirea senzorului de pozitie ambreiaj si dureaza cam 30 de minute.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Volkswagen recheama in service aproape o mie de masini Passat din Romania deoarece pot ramane fara asistare pentru directie si frane

$
0
0

Volkswagen Passat (sursa - Volkswagen)
Volkswagen Passat (sursa - Volkswagen)

Un total de 941 automobile Volkswagen Passat (B8) din Romania sunt rechemate in service deoarece o problema a unui conector poate lasa masina fara asistare pentru frane si directie, drept consecinta a opririi neasteptate a motorului, a anuntat compania.

„La unele autoturisme exista posibilitatea sa nu fi fost blocat corect conectorul cablajului central pe blocul electric central. O posibila desprindere a conectorului si, astfel, o intrerupere a alimentarii cu curent a blocului electric central duce la intreruperea functionarii motorului, precum si a catorva componente electronice, cum ar fi, de exemplu, instrumentele de bord. In plus, se intrerupe functionarea servodirectiei si a servofranei, in conditiile in care se mentin fortele de manevrare a volanului si de franare prevazute prin lege. Nu este exclus faptul ca aceasta defectiune sa apara si in timpul deplasarii. Autovehiculul poate fi insa manevrat in continuare, pana la oprirea sa. Poate exista pericol de accident”, spune Volkswagen.

La masinile vizate de acest recall va fi verificat acel conector problematic, operatiune ce dureaza circa 30 de minute.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Toyota recheama in service aproape 4.800 masini RAV4 din Romania deoarece bancheta spate poate reteza centura de siguranta

$
0
0

Toyota RAV4 2010 (sursa - Toyota)
Toyota RAV4 2010 (sursa - Toyota)

SUV-ul Toyota RAV este vizat de o rechemare in service deoarece cadrul banchetei pentru pasagerii din spate are o forma necorespunzatoare si poate reteza centurile de siguranta. Sunt vizate in total 4.774 masini din Romania, a anuntat producatorul auto japonez.

“Masinile vizate de aceasta campanie sunt echipate cu centuri de siguranta in trei puncte in ambele parti ale banchetei spate. Din cauza formei necorespunzatoare a cadrului sezutului banchetei spate, in cazul unui accident fontal, produs la viteze ridicate, centurile de siguranta spate laterale pot fi sectionate de acest cadru. Daca acest lucru se intampla, exista posibilitatea ca centura sa nu mai retina pasagerul corespunzator, crescand astfel riscul ranirii ocupantilor in cazul unui accident”, spune Toyota.

Reparatia consta in montarea unei protectii pentru sezutul banchetei spate, operatiune care dureaza intre 30 si 60 minute.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.


Renault recheama in service Clio, Megane si Fluence vandute in Romania. Probleme cu eleronul si cu suruburile de la roti

$
0
0

Renault Clio IV (sursa - 0-100.ro)
Renault Clio IV (sursa - 0-100.ro)

Renault recheama in service 22 de automobile Renault Clio IV GT si Renault Clio IV R.S. din cauza ca eleronul se poate desprinde de pe masina, iar 107 masini Clio IV, Megane si Fluence sunt rechemate din cauza faptului ca suruburile de la roti pot fi stranse necorespunzator.

“Renault a identificat posibilitatea desprinderii eleronului de pe vehicul”, spune producatorul auto francez, adaugand ca in Romania sunt vizate 22 de masini Clio IV GT si Clio IV R.S. de aceasta campanie de rechemare in service.

Reparatia consta in refixarea eleronului si aproximativ doua ore si jumatate in cazul in care se va inlocui eleronul.

In cazul modelelor Megane Generation, Clio IV si Fluence – in total 107 masini – producatorul auto francez spune ca va verifica cuplul de strangere pentru suruburile de la roti, existand riscul ca acestea sa fie slabite din fabrica. Verificarea dureaza circa 30 de minute.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Volvo recheama in service 111 masini din Romania echipate cu motor diesel deoarece acesta se poate opri in mers

$
0
0

Sigla Volvo S60 (sursa - 0-100.ro)
Sigla Volvo S60 (sursa - 0-100.ro)

Volvo recheama in service 111 automobile din Romania – modele S60, S60 Cross Country, V60, V60 Cross Country, XC60 si V70 – echipate cu motor turbo diesel in cinci cilindri deoarece propulsorul se poate opri in mers si reporni, fapt ce pericliteaza siguranta condusului.

“In urma investigatiilor efectuate Volvo Cars a identificat o problema de software care poate determina oprirea motorului si repornirea acestuia in timpul condusului. Acest lucru ar putea, de asemenea, sa provoace perturbari in functionarea unor sisteme electrice cum ar fi oprirea panoului de bord sau a sistemului infotainment si pierderea asistentei sistemului de servodirectie”, a anuntat Volvo.

Clientii masinilor au fost anuntati prin scrisori despre problema si despre aceasta campanie de rechemare voluntara.

Reparatia consta in actualizarea software a sistemului electronic al motorului (ECM – Engine Control Module).

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Probleme la frane, instalatia electrica si usi la Range Rover. Cateva sute de unitati din Romania sunt rechemate in service

$
0
0

Range Rover Evoque facelift (sursa - Land Rover)
Range Rover Evoque facelift (sursa - Land Rover)

Producatorul auto britanic Land Rover a identificat probleme la unele SUV-uri produse, fiind vorba de franele de pe fata, deschiderea usilor in mers si oprirea brusca a motorului din cauza circuitelor electrice. Cateva sute de masini din Romania sunt rechemare in service, dupa cum urmeaza.

In cazul modelelor Range Rover produse intre anii 2006-2012, un total de 261 unitati din Romania sunt rechemate in service din cauza franelor.

“Este posibil sa apara o pierdere de lichid de frana ca urmare a craparii unuia dintre furtunurile de frana fata. Acest lucru poate provoca defectarea circuitului de franare fata. Sistemul de franare al vehiculului este de tip cu dublu circuit, unul care actioneaza asupra rotilor din fata, iar celalalt asupra rotilor din spate. Daca survine o pierdere importanta de lichid de frana se aprinde un triunghi de avertizare rosu in cadrul instrumentelor de bord si se afiseaza mesajul check brake fluid (verificati nivelul lichidului de frana). Soferul trebuie sa solicite asistenta de specialitate. Pierderea de lichid va provoca si defectarea circuitului de franare fata. Circuitul de franare spate va fi in continuare functional, insa feedback-ul pedalei va fi mai slab si cursa acesteia mai lunga. Distantele de franare vor creste si creste astfel si riscul de accident”, a anuntat producatorul auto britanic.

Problemele au fost observate in service-uri, de mecanici, care au constatat pierderi de lichid de frana pe la conductele din fata si exista inregistrat un accident minor care are drept cauza aceasta problema.

Reparatia va dura circa o ora si include inlocuirea furtunurilor flexibile de la franele rotilor din fata. De asemenea, reparatia include si o extindere a sistemului de fixare avariat.

O alta problema a masinilor Range Rover este deschiderea usilor in mers. De aceasta campanie sunt vizate 154 unitati Range Rover (2013-2016) si 76 masini Range Rover Sport (2014-2016).

“(…) Clientii au raportat imposibilitatea blocarii usii in pozitie inchisa, fie cu incuiere simpla sau dubla. Unii dintre clienti au raportat ca una dintre usile vehiculului s-a deschis in timp ce vehiculul era in mers. S-a raportat un numar de cazuri in care clientii s-au plans de manifestari asemanatoare”, spune Premium Auto, importatorul masinilor Land Rover in Romania.

In ceea ce priveste modelele Range Rover Evoque (113 unitati) si Land Rover Discovery Sport (47 masini) au fost descoperite probleme la instalatia electrica.

Rutarea cablajului electric al motorului in zona sistemului de recirculare a gazelor (EGR – Exhaust Gase Recirculation) poate produce un posibil contact intre cablajul de motor si carcasa sistemului EGR, ceea ce poate produce deteriorarea izolatie firelor si genera un scurt-circuit.

“Inginerii Land Rover au identificat ca in cel mai rau caz posibil motorul se poate opri in mers fara nicio avertizare prealabila. In situatia in care motorul se opreste rezervorul de vacuum se va goli si se va pierde servoasistarea la franare si servoasistarea directiei”, noteaza fabricantul.

Franele si volanul vor putea fi actionate in continuare, dar va fi necesar un efort mai mare.

Au fost raportate cazuri in care motorul unor vehicule s-a oprit in timpul functionarii, dar nu au fost inregistrate accidente sau vatamari de persoane.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Aproape 1.000 de Porsche Cayenne din Romania sunt rechemate in service din cauza pedalelor

$
0
0

Cayenne S Diesel (sursa - Porsche)
Cayenne S Diesel (sursa - Porsche)

Rechemarea in service anuntata recent de Porsche, care vizeaza pedalele a 409.477 unitati Porsche Cayenne, genereaza in Romania un recall pentru 951 de masini. Problema este relativ simpla: exista riscul ca o siguranta tip saiba elastica de la pedale sa fi fost montata incorect.

„La autovehiculele Porsche Cayenne dintr-un anumit interval de fabricatie exista posibilitatea ca o saiba elastica de pe suportul lagarului pentru pedale sa se desprinda din pozitia sa de blocare ca urmare a proceselor de asamblare. In acest caz este posibil ca actionarea pedalei de frana sa fie afectata”, a anuntat Porsche.

Saiba elastica va fi verificata, iar in cazul in care este pozitionata incorect va fi inlocuita si montata corespunzator. Intreaga operatiune dureaza circa 20 de minute.

Sunt vizate modele Porsche Cayenne produse intre anii 2011 si 2016.

Problema a fost descoperita in urma verificarilor interne din cadrul producatorului auto si a fost remediata pe loc pentru modelele care au iesit de pe lina de fabricatie din acel moment incoace.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Peste 2.000 de Renault Clio IV din Romania si peste 3.000 Renault Captur, rechemate in service din cauza franelor

$
0
0

Renault Clio IV (sursa - Renault)
Renault Clio IV (sursa - Renault)

Renault Romania recheama in service 2.018 unitati Renault Clio IV si 3.082 exemplare Renault Captur deoarece conductele franelor fata pot fi deteriorate de pasajele rotilor. Verificarea dureaza 20 de minute, iar reparatia circa doua ore, potrivit fabricantului.

“Renault a identificat o posibila deteriorare a conductei flexibile de frana fata ce poate conduce la diminuarea eficacitatii sistemului de franare al vehiculului”, spune Renault.

Rechemarea in service are ca scop verificarea pasajelor rotilor fata si inlocuirea conductei/conductelor flexibile de frana si a pasajului/pasajelor de roata in caz de pozitionare incorecta.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Renault Captur (sursa - Renault)
Renault Captur (sursa - Renault)
Viewing all 54 articles
Browse latest View live